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Q1: When's the application deadline? 

A: All applications are due on Friday, May 18, 2018 at 5pm. 

 

Q2: Who can apply? 

A: The Foundation is open to non-profit organizations located in Brooklyn, New York, that have been determined by the IRS to be a public 

charity under Section 501(c)(3)  and Section 509(a)(1) or 509(a)(2) of the Internal Revenue Code (the “Code”). 

  

Q3: I own a LLC, can I still apply for a grant? 

A: No, the Foundation is open only to public, charitable non-profit organizations located in Brooklyn, New York. 

 

Q4: My organization is located in a different borough, but much of my clientele lives in Brooklyn, can I still apply? 

A: We will review these applications on a case-by-case basis. 

 

Q5: My organization doesn't have 501(c)(3) status, can I still apply?   

A: No, but you can apply to the DBNA Capacity Building Program which is designed to help organizations obtain 501(c)(3) status.  

     More info about the Capacity Building Program is available on DBNA’s website: www.thedbna.org.) 

  

Q6: I have more than one organization. Can I apply for grants for all of these organizations, once they meet the requirements? 

A: Yes, however, each organization must submit a separate application. 

 

Q7: When will I receive notification that I have been awarded a grant?  

A: All grantees will be notified in the Summer of 2018. 

 

Q8: How many grants can I receive? Will it be in installments or a one-time payment? When will my organization receive its grant? 

A: If selected, an organization will receive one grant (in one installment) at our Awards Ceremony in Summer 2018. 

 

Q9: How much is the grant amount? 

A: The grant amount is $5,000. 

 

Q10: If I am awarded a grant, can I use it for personal use? 

A: No. Grants may not be used for personal purposes. In addition, we require that grantees provide two (2) Grant Reports (Interim and Final), 

detailing the use of the grant with vendor receipts. There will also be a site visit.  

  

Q11: What happens if my organization's Grant Reports are missing, not handed in or late? Will I have to repay the funds my 

organization received? 

A: A grantee may have to return its granted funds if it has not used the funds for their stated purpose. 

.  

Q12:  If my organization was accepted to receive funding this year, can I apply again next year? 

A: Yes.  

  

Q13: Can this grant be used to pay employees of my organization? 

A: Yes.  Salaries for staff and employees of charitable organizations are considered general operating expenses, and grantees that are 

Section 509(a)(1) or 509(a)(2) public charities may use grant funds to pay general operating expenses. 


